Nieuws

Nieuws

Sportief Verbinden / Sportakkoord

Afgelopen vrijdag, 29 juni, ontvingen we hier in Den Haag in Sportcampus Zuiderpark mede namens het Ministerie VWS en NOC*NSF en het kenniscentrum Sport, niet alleen de vertegenwoordigers van de landelijke sportbonden, maar ook de nieuwe wethouders sport uit heel Nederland. Na de verkiezingen zijn de meeste coalities zijn gevormd en wordt lokaal sportbeleid verder vormgegeven.

De deelnemers kregen workshops en wisselde kennis uit over lokaal sportbeleid wat aansluit op het Nationaal Sportakkoord wat die middag getekend werd. Het sportakkoord werd besproken op thema’s: Duurzame Sportinfrastructuur, Positieve sportcultuur, Vitale aanbieders en Vaardig in Bewegen. Overkoepelend thema was Inclusief Sporten, hoe gaan we ervoor zorgen dat iedereen, werkelijk iedereen kan en gaat sporten.

De gemeenten en het rijk geven hiermee samen richting aan de lokale sportambities en delen ervaringen hoe zij op lokaal niveau een sportakkoord kunnen bereiken.

Waar kun je dit beter doen dan in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, daar waar alles samenkomt. Een energieneutraal gebouw, waar sportopleidingen gevestigd zijn, topsport beoefend wordt en grote evenementen georganiseerd worden. We organiseren niet alleen fantastische evenementen in Sportcampus Zuiderpark, dat doen we ook op het strand. De deelnemers gingen in de middag natuurlijk ook naar de Volvo Ocean Race om de ondertekening bij te wonen en te genieten van al het moois wat Den Haag te bieden heeft.