Sporten

Haagse hart van de sport

Sportcampus Zuiderpark is het Haagse hart van de sport. Sporters komen hier samen om te trainen, te sporten en te winnen. Met 11 verschillende sporthallen zijn er enorm veel mogelijkheden om te sporten. Van turnen en zaalsporten zoals badminton en basketbal tot indoor beachvoetbal en beachvolleybal. Door deze mix ontstaat er een inspirerende en bruisende ontmoetingsplaats voor de sport. Een plek waar je verder komt, of het nu op recreatief- of topsportniveau is.

Zelf sporten

Wil je sporten in Sportcampus Zuiderpark? Dat kan bij een van de sportclubs en verenigingen die hier spelen en trainen. Zelf een sporthal huren? Ook dat is mogelijk. Neem hiervoor contact op met de afdeling Sportverhuur van de Gemeente Den Haag. sportverhuur@denhaag.nl of (070) 353 72 52. Of boek direct online via de webshop.

Thuisbasis voor sportorganisaties

Diverse sportorganisaties maken gebruik van de kantoor-, trainings-, onderwijs- én sportmedische faciliteiten in Sportcampus Zuiderpark. Bijvoorbeeld fysiotherapie praktijk B&B Healthcare en Stichting Werken aan Sportstad Den Haag (WSDH). Daarnaast maakt Sportcampus Zuiderpark ook deel uit van TeamNL Centrum Metropool en het Nationaal Trainings Centrum (NTC) beachvolleybal.

Sportclubs en sportorganisaties

Adviesraad voor Sport

De Adviesraad voor Sport adviseert de wethouder van Sport gevraagd én ongevraagd over Sportzaken. De adviesraad richt zich daarbij op het hele domein van sport en bewegen en is straks gehuisvest in Sportcampus Zuiderpark.

Bezoek website

Beach Team Den Haag

Bij Beach Team Den Haag spelen de beste beachvolleyballers uit onze regio. Zij werken onder begeleiding van hun professionele trainers eraan om elk seizoen het maximale resultaat te bereiken. Onze hoogtepunten: 2 teams die hebben deelgenomen aan het WK en 1 team dat op het EK Beachvolleybal de 17e plek heeft behaald. Beach Team Den haag werkt samen met De Beachvolleybalschool voor een ideale doorstroming van talenten naar het topsportprogramma.

Bezoek website

Beach Volleybalteam Nederland

De topsporters en talenten van Beach Volleybalteam Nederland bereiden zich in de speciale beachsporthal in Sportcampus Zuiderpark voor op de nationale- en internationale topsportwedstrijden.

Bezoek website

Bosan turnacademie

De Bosan Turnacademie is sinds 10-10-2013 een stichting die ontstaan is uit een ambitieus plan van verschillende betrokkenen. Het doel is om dienst te doen als regionaal expertisecentrum waarbinnen talentvolle turners en turnsters hun prestaties tot een optimum kunnen ontwikkelen.

Bezoek website

De Beachvolleybalschool

De Beachvolleybalschool is de grootste beachvolleybalclub van Nederland. In de zomer zijn we actief op het Scheveningse strand bij The Hague Beach Stadium en vanaf september tot en met april trainen we in de gloednieuwe Sportcampus. Je kunt hier terecht voor trainingen, toernooien en onderlinge competitie. En, in samenwerking met onze partner Barefoot Beach Camps organiseren we zelfs compleet verzorgde beachvolleybalreizen naar het buitenland. Zin om een keer mee te trainen? Neem contact met ons op!

Bezoek website

Den Haag Topsport

Den Haag Topsport is er voor alle topsporters en talenten van Den Haag en bied topsportwaardige ondersteuning op alle mogelijke vlakken. Verschillende voorzieningen om hun prestaties te verbeteren, maar ook het Topsport Metropool Den Haag-Rotterdam en ondersteuning via de NOC*NSF statussen zijn hier belangrijke onderdelen van. Alles om de topsporters in Den Haag nog beter te maken!

Bezoek website

Gymnastiekvereniging Die Haghe

Die Haghe is een gezonde en goed georganiseerde gymnastiek- en turnvereniging met zo’n 1.400 leden. Naast turnen biedt Die Haghe springturnen, dansen en sportfit op meer dan tien verschillende locaties in Den Haag.

 

Waar staat Die Haghe voor?

Die Haghe wil haar leden een plek bieden waar zij elkaar door middel van sport en bewegen kunnen ontmoeten. Bij die ontmoeting staat gelijkwaardigheid van allen en wederzijds respect centraal. En dat is te merken in de gezellige en goede sfeer onderling.

 

Maak ook kennis met Die Haghe

Wil jij op turnen, dansen of springen bij Die Haghe? Of wil je eerst een keer kijken bij een les? Dat kan. Je krijgt twee gratis proeflessen, zonder enige verplichtingen.

Bezoek website

Gymnastiekvereniging Donar

Gymnastiekvereniging Donar is op 9 maart 1904 opgericht. De eerste jaren mochten er alleen mannen lid worden maar vanaf 1916 werd er ook een damesafdeling opgestart. Vanaf 1928 maakte diverse leden van Donar deel uit van de Nederlandse keurploeg en behaalde vele successen bij nationale groepswedstrijden.

Behalve de onderlinge wedstrijden en springwedstrijden worden er jaarlijks vele activiteiten voor leden en niet-leden georganiseerd. Vanaf 1987 wordt elk jaar een gymnastiekdriedaagse georganiseerd, waarmee Donar ook weer nieuwe leden probeert aan te trekken. Verder strijden alle recreatielessen voor meisjes jaarlijks om de wisselbeker in de zalencompetitie, komt Sinterklaas op bezoek, gaan we op kamp en sluiten het seizoen af met het springfestijn. Het geven van een grote jubileumuitvoering behoort tot een lange traditie (vanaf 1919) die Donar elke 5 jaar voortzet.

Momenteel stijgt het ledenaantal van Donar gestaag door. Door het opstarten van de jazzdans afdeling begin 2005 en de overname van de GV Dion in 2009 mochten wij vele nieuwe Donarleden welkom heten. Ook hebben wij door de opheffing van oude Haagse verenigingen zoals Wik en Excelsior Loosduinen nieuwe leden en leiding weten aan te trekken.

Bezoek website

Korfbalvereniging Die Haghe

Die Haghe is al in 1920 opgericht als multisportclub voor kantoorbedienden. Later werd het een club voor iedereen, “Korfbal Vereniging Die Haghe”. Die Haghe heeft een eigen wedstrijd- en trainingsaccommodatie aan de Baambruggestraat, maar de ‘zwartgele kanaries’ maken straks ook gebruik van de zalen van Sportcampus Zuiderpark.

Bezoek website

Korfbalvereniging HKV Achilles

Achilles combineert sporten op zo hoog mogelijk niveau met een rijk verenigingsleven. Achillianen hebben hun tweede ‘thuis’ aan het Pomonaplein in de Vruchtenbuurt. Op de kunstgrasvelden van Achilles kan ook getennist worden. In het winterseizoen traint en speelt HKV Achilles binnen bij Sportcampus Zuiderpark.

Bezoek website

Olympic Taekwondo Den Haag

Welkom bij Olympic Taekwondo Den Haag, de taekwondoclub van Den Haag! Ben je op zoek naar een mooie sport waarbij je jezelf leert verdedigen, waardoor je zelfvertrouwen groeit? Wil je een goede conditie opbouwen en doorzettingsvermogen creëren om misschien wel wedstrijden te gaan winnen? Wil je werken aan concentratie en discipline waar je heel je leven nog wat aan hebt? Dan is taekwondo een sport voor jou! Bij Olympic Taekwondo Den Haag train je op je eigen niveau en kun je jezelf ontwikkelen. Jongens en meisjes vanaf 4 jaar kunnen bij ons komen trainen. Maar ook als je al eerder taekwondolessen gevolgd hebt, ben je van harte welkom! We organiseren meerdere keren per jaar extra trainingen en seminars met trainers uit binnen- en buitenland, zodat je je techniek kunt verbeteren.

Bezoek website

Pencak Silat Merpati Putih Nederland

Sportclub Merpati Putih Nederland is een club voor jong en oud waarin plezier, veiligheid, sportiviteit en discipline de vier kernwaarden zijn. De vereniging streeft ernaar om de beste en meest vooruitstrevende Pencak Silat club te zijn, waarbij iedereen ruimte heeft voor zijn eigen sportieve doelstellingen. De trainers bestaan uit ervaren en gediplomeerde instructeurs met binnen- en buitenland ervaringen.

Bezoek website

Rolhockey E.H.R.C. Marthon

De Eerste Haagse Rolschaatsclub Marathon bestaat al meer dan 70 jaar. Op zo’n 100 meter van het gebouw van Sportcampus Zuiderpark ligt de outdoorbaan van E.H.R.C. Marathon. Door de komst van Sportcampus Zuiderpark kan E.H.R.C. nu ook in het Zuiderpark indoor rolhockeyen.

Bezoek website

RTC Beachvolleybal Den Haag

Bij het RTC Beachvolleybal trainen de grootste beachvolleybal talenten uit de regio Den Haag. In samenwerking met Den Haag Topsport proberen we zoveel mogelijk talenten klaar te stomen voor de Nationale en Internationale top. In de afgelopen 5 jaar zijn er meer dan 10 spelers doorgestroomd naar het topsportprogramma van Beach Volleybal Team Nederland. En dit jaar is één van onze oud-spelers Nederlands Kampioen geworden bij de senioren. Dus, wanneer je de droom hebt om als beachvolleyballer naar de Olympische Spelen te gaan, dan moet je je zeker aanmelden bij het RTC Beachvolleybal Den Haag

Bezoek website

RTC Taekwondo Den Haag

Bezoek website

Sport Medisch Centrum Den Haag

Het centrum voor orthopedie & sportgeneeskunde

  • (sport)fysiotherapie / manuele therapie
  • (sport)diëtetiek
  • (sport)psychologie
  • (sport)podologie

Vanaf één september opent in de Sportcampus het SMC Den Haag. Het SMC Den Haag is een medisch centrum dat voor ieder- een toegankelijk is. Binnen het SMC kunt u terecht voor orthopedische zorg, sportgeneeskunde, (sport)fysiotherapie, manuele therapie, (sport)diëtetiek, (sport)psychologie en (sport)podologie. De verschillende disciplines kunnen apart ingezet worden of als multidisciplinair team.

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt op verschillende manieren een afspraak maken:

Bezoek website

Stichting Topturnen Haaglanden Westland

De samenwerking gestart in 2004 tussen de turnverenigingen CGV Die Haghe en DOS Monster ten behoeve van het niveau heren turnen leverde de Stichting Topturnen Haaglanden & Westland (STHW) op.

Door de samenwerking is het voor deze verenigingen mogelijk een groot aantal trainingsuren voor een jongensselectie op hoog niveau voor z’n leden aan te bieden. Inmiddels is de samenwerking uitgebreid met Gymnastiekvereniging Devona te Wateringen, NTO Maasland, GV Maassluis, DOS Naaldwijk, CGV Scheveningen, Neptunes Scheveningen, Donar Den Haag, Pro Patria Zoetermeer, Dovido Leonidas Vlaardingen en Axia Schiedam.

Bezoek website

Turnvereniging DOS Monster

Door Oefening Sterk is een actieve en regionaal toonaangevende gymnastiek- en turnvereniging uit de deelgemeente Monster van de gemeente Westland. Monster is gelegen in het hart van het Westland, ook vaak omschreven als de Glazen Stad. De Monsterse gymnastiek- en turnvereniging is opgericht op 31 maart 1920 en Koninklijk goedgekeurd op 26 mei 1970.

Op dit moment telt de vereniging ongeveer 345 leden. Met deelname aan en goede resultaten in de nationale wedstrijdsport is DOS Monster al vele jaren voor regionale begrippen uniek. DOS Monster kent als vereniging vele verschijningsvormen op het gebied van gymnastiek, acrobatische gymnastiek (Acrogym), wedstrijd turnen, aerobics en conditietraining, bewegen in kleine groep en dans.

Vanaf 2 jarige leeftijd worden kinderen (ouder en kindgym met Nijntje Beweegdiploma) vertrouwd gemaakt met diverse basis motorische vaardigheden. Vanaf 6 jaar (meisjesgym en jongensgym, acrogym) worden de beginnende conditionele en de grondvormen van het turnen op een gezonde en plezierige manier aangeleerd door gediplomeerde trainers en trainsters. Indien de mogelijkheden aanwezig zijn kunnen kinderen doorstromen naar de diverse selectiegroepen. De dans is er vanaf de leeftijd van 4 jaar. Hierbij worden op ontspannen en speelse wijze leuke dansjes aangeleerd en wordt het bewegen op muziek en het ritme gevoel gestimuleerd.

Bezoek website

WSDH (Stichting Werken aan Sportstad Den Haag)

Jeugdsportcoördinatoren, buurtsportcoaches en streetsportleiders maken de Haagse jeugd enthousiast voor sport. Zij worden door WSDH (Stichting Werken aan Sportstad Den Haag) uitgeleend aan ongeveer 50 sportverenigingen en leveren passend naschools sportaanbod op ongeveer 100 Haagse scholen.

Bezoek website

ZVV Den Haag zaalvoetbal

ZVV Den Haag is een zaalvoetbalvereniging die is voortgekomen uit een fusie tussen twee Haagse zaalvoetbalverenigingen met een rijke historie: SC Noordzee en FV Snoekie. In het seizoen 2017/2018 zijn er 22 ZVV Den Haag teams (mannen en vrouwen) actief in diverse KNVB competities.

Bezoek website

Volleybal – SV Yaarana

Yaarana is van oorsprong een Surinaams/Hindoestaanse volleybalvereniging, opgericht op 4 april 1990. Yaarana neemt deel aan de Nevobo competitie met twee dames teams en een heren team en traint en speelt in Sportcampus Zuiderpark.

Bezoek website

Volleybalvereniging Sovicos

Volleybalvereniging Sovicos (opgericht 1 juni 1950) organiseert indoor zaalvolleybal (op maandagavond) en indoor beachvolleybal (op dinsdagavond). Zin om lid te worden? Bezoek de website en informeer naar de mogelijkheden.

Bezoek website

NeVoBo (Nederlandse Volleybalbond)

De Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo) is dé overkoepelende organisatie voor volleyballers, beach- en zitvolleyballers. Zo’n 80 medewerkers en vele vrijwilligers zetten zich in voor een kwalitatief goed volleybalaanbod en de ondersteuning van 1.200 verenigingen en 125.000 leden. Tot de kerntaken van de NeVoBo behoren het organiseren van competities en toernooien, het ondersteunen van verenigingen en leden en het samenstellen en afvaardigen van de nationale teams. De NeVoBo is straks in Sportcampus Zuiderpark gevestigd.

Bezoek website

NTC Beachvolleybal

Den Haag is de plek waar het officieel door NOC*NSF officieel geaccrediteerd Nationaal Topsport Centrum (NTC) beachvolleybal is gevestigd. Alle faciliteiten die topsporters en talenten nodig hebben om trainen, wonen en studeren zijn in Den Haag aanwezig. Sportcampus Zuiderpark is de plek waar sporters zich voorbereiden op de nationale- en internationale wedstrijden.

Bezoek website