Nieuws

Nieuws

Op 4 en 5 maart DAVIS CUP tennis in Sportcampus Zuiderpark

De DAVIS CUP is het WK voor landenteams. De @knltbtennis heeft vrijdag bekendgemaakt dat de kwalificatieronde voor de Davis Cup Finals tegen Canada plaatsvindt in de @sportcampuszuiderpark op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart 2022. Tijdens deze ontmoeting zal er worden gespeeld op gravel. De winnaar van het duel plaatst zich direct voor de Davis Cup Finals, de verliezer speelt in september 2022 een duel in Wereldgroep I.

Technisch en Commercieel Directeur @jaccoeltingh is blij met Den Haag als speelstad: “We kijken er naar uit om wederom in Den Haag te spelen. Sportcampus Zuiderpark is een geweldige locatie, de hal is groot en mooi. Hopelijk mag en kan er tegen die tijd publiek aanwezig zijn. Met de Oranje-fans achter je kun je als team namelijk net wat extra’s bieden. Mocht dit niet het geval zijn dan zorgen we ervoor dat de fans de wedstrijden kunnen volgen via een livestream, zodat ze toch kunnen genieten van toptennis op eigen bodem”.

Wethouder Sport van Den Haag, @hilbertbredemeijer is bijzonder enthousiast dat de Davis Cup in Den Haag gaat plaatsvinden. “In 2017 genoten we kort na de opening van Sportcampus Zuiderpark al van de Davis Cup en vlak voor de corona pandemie mochten wij in februari 2020 de Fed Cup/Billie Jean King Cup hosten met de dames. Er zijn enorm veel tennissers en liefhebbers van een mooie tenniswedstrijd in Den Haag, waarvan velen op het puntje van hun stoel genoten hebben van de wedstrijden. Die ambiance in een, hopelijk, wederom afgeladen Sportcampus is precies de steun in de rug die straks nodig is. We zijn er trots op dat de heren opnieuw naar Den Haag komen!Tegenstander Canada is een zware loting, maar wij gaan op de banken staan om Nederland aan te moedigen. Ik hoop echt van harte dat de maatregelen het toelaten en we dit weer met z’n allen mogen meebeleven”.

De selectie voor TeamNL tennis wordt later bekend gemaakt. Zou onze Haagse  @robin_haase in actie komen?

#denhaagtopsport #topsportdenhaag #knltbtoptennis #daviscupfinals #qualifier #teamnl #canada #burgersdijktennis