Nieuws

Nieuws

NK badminton

Sportcampus Zuiderpark vormt op zaterdag 26 maart het strijdtoneel voor de finale om het landskampioenschap in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Regerend landskampioen Almere heeft zich reeds geplaatst voor de finale. De Haagse club @bcdropshot en Duinwijck (Haarlem) maken de grootste kans op de andere plek in de finale.

De Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer is blij dat de finale play-off in de Sportcampus Zuiderpark wordt gespeeld. Bredemeijer: “De snelste racketsport ter wereld kent in Den Haag een stevige basis met veel badmintonverenigingen. Daarnaast huisvesten we al jaren een Regionaal Trainings Centrum waar we talenten opleiden. Uiteraard hoop ik dat onze Haagse vereniging BC Drop Shot zich kwalificeert voor de ongetwijfeld zinderende finale. Laat dit een inspiratiebron zijn voor Hagenaars en Hagenezen om ook te gaan sporten.”

Jan Helmond, voorzitter Badminton Nederland, is verheugd met Sportcampus Zuiderpark als locatie. “Het is heel mooi om de apotheose van onze eredivisie in dit schitterende complex te mogen organiseren. Het is voor ons een nieuwe locatie in een stad die we met eredivisieclubs als @bcdkc en Drop Shot als waar badmintonbolwerk mogen beschouwen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met de @gemeentedenhaag een topevenement kunnen neerzetten.”