Nieuws

Nieuws

EK Beachvolleybal in Den Haag

EK in Den Haag

Voor het eerst wordt het DELA EK Beachvolleybal gespeeld in verschillende speelsteden. De stadions in Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht hebben ruim 2000 zitplaatsen. In het stadion in Den Haag kunnen 3000 beachvolleybalfans hun favorieten in actie zien.

Den Haag vormt het kloppend hart van het DELA EK Beachvolleybal. In de stad worden naast een deel van de poulefase ook de halve finales en de finales gespeeld. Namens Nederland zullen de teams Brouwer/Meeuwsen en Sinnema/Bloem in Den Haag spelen tijdens de poulefase.

De Sportcampus Zuiderpark is de thuisbasis voor de Nederlandse beachvolleybaltop en thuishaven van de finalerondes van het DELA EK Beachvolleybal. Op dit gloednieuwe sportcomplex vinden in het slotweekend van het EK tevens de finales van het WK Zitvolleybal en EK Volleybal voor jongens onder 20 plaats. Voor het DELA EK Beachvolleybal wordt een tijdelijk stadion gebouwd dat ruimte biedt aan ruim 3000 toeschouwers.

Het DELA EK Beachvolleybal wordt gehouden van 15 t/m 22 juli door heel Nederland. Tickets voor Den Haag zijn nu te koop:  https://www.volleybal.nl/dela-ek-beach-den-haag/tickets 

Den Haag als stad

Den Haag staat bekend als de internationale stad van vrede en recht, maar de stad heeft ook veel te bieden op het gebied van sport en cultuur.

De derde grootste stad van Nederland is de residentie van Koning Willem-Alexander en de zetel van de Eerste en Tweede Kamer en vrijwel alle ministeries. In de stad bevindt zich het Internationaal Gerechtshof, gevestigd in het Vredespaleis. Ook is de meerderheid van de buitenlandse ambassades in Nederland in Den Haag gevestigd, net als meer dan 150 internationale organisaties.

De 11 kilometer aan zandstrand maakt van Den Haag een populaire badplaats. De vernieuwde boulevard van Scheveningen met paviljoens, restaurants en winkels zorgt ervoor dat de Haagse kust het hele jaar op grote aantallen bezoekers kan rekenen.

Den Haag is ambitieus als het gaat om het organiseren van internationale sportevenementen. In 2014 was de stad gastheer van het WK Hockey, in 2015 van het WK Beachvolleybal en in juni 2018 vond de finish van de Volvo Ocean Race plaats in Den Haag.