Nieuws

Nieuws

In de krant: Schoonmaken tussen de sporters

De Haeghe Groep verbindt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met bedrijven en overheden in Den Haag. Maar: wie zijn deze werknemers? En wat doen zij zoal? In gesprek met Marilyn Mohamatsaid, teammanager op de Sportcampus Zuiderpark, en Montasir El Arkoubi, schoonmaker op dezelfde locatie.

Op de plaats van het oude voetbalstadion van ADO Den Haag opende deze zomer de Sportcampus Zuiderpark. De Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan, maar ook sportverenigingen maken sindsdien gebruik van de accommodatie. Voor het schoonhouden van de sportcampus is de Haeghe Groep dagelijks van de partij, vertelt Marilyn. “Overdag zijn we altijd aanwezig, maximaal met zo’n acht medewerkers. Zij verzorgen verschillende basistaken, zoals het schoonmaken van de entreehal, de gangen, de kleedruimtes en de toiletten.”

Vanuit Hectas, partner van de Haeghe Groep, werkt Montasir sinds begin september in de sportcampus. Vandaag richt hij zich met twee collega’s op de kleedkamers. “Vanaf de eerste dag vond ik het leuk hier. Dat komt door de verschillende taken en omdat ik samen met collega’s werk. We leren van elkaar, werken netjes, maar maken soms ook grapjes. De tijd gaat altijd snel, merk ik.”

Voor het Haeghe Groep-team blijkt deze werkomgeving erg inspirerend. Marilyn: “Het is natuurlijk een prachtig gebouw met overal om je heen sportende mensen. Omdat de sportcampus zo groot is, doen wij hier bovendien veel verschillende taken. Dat betekent dat we het werk meer kunnen afstemmen op ieders capaciteiten, waardoor iemand zich nog beter kan ontwikkelen.”

In de sportcampus worden regelmatig evenementen gehouden. Zo vond hier half september de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Tsjechië plaats. Montasir was erbij. “Er waren dat weekend heel veel mensen binnen. Wij zorgden ervoor dat de prullenbakken op tijd werden geleegd, dat de toiletten schoon bleven en er genoeg papieren handdoekjes waren. Aan het einde van mijn dienst heb ik nog even tennis gekeken. Ik vond het een hele belevenis om mee te maken!” Marilyn: “Vanuit de fanclub van het Davis Cup-team kregen we naderhand complimenten. Zo schoon hadden ze het niet eerder meegemaakt. Dat geeft natuurlijk een ontzettend trots gevoel.”

Marilyn: “Voor de meesten was het in het begin best een uitdaging, zo’n groot pand met zoveel mensen. Maar inmiddels is iedereen aardig gewend en voelt het al als een tweede huis. Geweldig om die ontwikkeling te zien.