Nieuws

Nieuws

Haagse topsporters vereeuwigd in Sportcampus Zuiderpark

In de zomer van 2017 is Sportcampus Zuiderpark geopend. In dit nieuwe iconische sportcomplex lopen iedere dag sportstudenten, onderzoekers en top- en amateursporters rond. Ter inspiratie voor alle “bewoners” en bezoekers is er nu een Wall of Fame onthuld, waarop alle Haagse Europees- en Wereldkampioenen én medaillewinnaars op Olympische Spelen te zien zijn met een gouden ster.

Op de sterren staan de prestaties van de sporters vermeld. Momenteel bevat de wand zo’n 165 sterren, waarvan de eerste dateert uit 1906. Wethouder Rabin Baldewsingh opende de Wall op dinsdag 20 februari samen met oud-volleyballer Peter Blangé, oud-hockeyster Lisanne Lejeune, beachvolleybalduo Brouwer/Meeuwsen, atletiektalent Glenn Kunst en toekomstig handbaltopper Jesse van der Linden. Deze laatste twee vertelden hoe zij hopen hun naam ook op deze Wall terug te gaan zien.

Veel sporters waren aanwezig bij de opening. Oud-zwemster Ria van Velsen, 74 jaar en Europees kampioen rugslag in 1962, was de oudste aanwezige sporter. Maar ook recenter bekende sporters als Carola Uilenhoed, Tim Abbenhuis, Joey ten Berge, Katja Roose en Sam van der Ven lieten de kans om als eerste de Wall te bekijken niet voorbij gaan. Andere bijzondere aanwezigen waren bijvoorbeeld de 93-jarige echtgenote van wijlen Frits Ruimschotel, bronzen waterpoloër van de Spelen in 1948 en een kleinzoon van voetballer Harry Dénis, bronzen medaillist op de Spelen van 1920 in Antwerpen.

Iedereen met een hart voor sport komt samen in deze sportcampus: (top)sporters, studenten, sportliefhebbers en onderzoekers. Om te trainen, kennis op te bouwen of te genieten van nationale en internationale toernooien. Sportcampus Zuiderpark is hiermee een belangrijke nieuwe ontmoetingsplaats in de nationale én internationale sportwereld en zodoende de meest passende plaats voor een Wall of Fame.

In de toekomst wordt de Wall of Fame nog uitgebreid met iconische sporters en trainers die niet hun prijzen hebben gewonnen op een EK, WK of Olympische Spelen maar wel een grote rol hebben gespeeld in de Haagse sportwereld.

Den Haag, 20 februari 2018.
Onthulling Wall of Fame in de Sportcampus Den Haag.

Foto: Valerie Kuypers