Nieuws

Nieuws

Aftrap FIVB World Tour 2018 in Den Haag met DELA Beach Open

Van woensdag 3 t/m zondag 7 januari 2018 vindt in Den Haag het vier sterren FIVB World Tour toernooi, het DELA Beach Open, plaats. Het is het eerste toernooi van de FIVB World Tour in 2018 en is bijzonder omdat het binnen wordt gespeeld, in onze mooie Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De beste spelers en speelsters van de wereld strijden om een prijzenpot van $ 300.000.

Koop hier je kaarten voor het  DELA Beach Open

Sportcampus Zuiderpark 

Afgelopen zomer werd onder grote belangstelling het multifunctionele sport- en onderwijscomplex Sportcampus Zuiderpark in Den Haag geopend. Het DELA Beach Open in juni 2017 was het eerste internationale sportevenement dat in deze hoogwaardige sportaccommodatie plaatsvond.

Van 3 t/m 7 januari keert de World Tour terug naar de Sportcampus. De FIVB en organisator TIG Sports hebben het toernooi in Den Haag opgewaardeerd naar een 4-star event, waarmee de deelname van de voltallige wereldtop is gegarandeerd. De centrale topsporthal wordt omgebouwd tot een beachvolleybalarena waar onder meer alle Nederlandse topteams in actie komen.

Alle Nederlandse topteams in actie

Alle Nederlandse topbeachers doen mee aan het DELA Beach Open. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, de winnaars van Olympisch brons in Rio, geven acte de présence evenals Christiaan Varenhorst, die met Jasper Bouter zal spelen. Ook Ruben Penninga / Tom van Steenis, Wessel Blom / Yorick de Groot en Sven Vismans / Jannes van der Ham hebben zich ingeschreven voor het prestigieuze toernooi.

Bij de dames beginnen Sanne Keizer en Madelein Meppelink van Beachvolleybal Team Nederland aan hun nieuwe samenwerking. Ook Annemieke Driessen / Ilke Meertens en Marleen van Iersel / Joy Stubbe hebben zich ingeschreven voor het vier sterren toernooi.

Michel Everaert: ‘Van groot belang dat de topspelers zich aan eigen publiek laten zien’

Michel Everaert, directeur evenementen van de Nevobo, kijkt vol trots uit naar het DELA Beach Open: ‘Voor de ontwikkeling van het beachvolleybal in Nederland is het van groot belang dat onze topspelers zich aan hun eigen publiek kunnen laten zien. Door de mogelijkheden die Sportcampus Zuiderpark biedt, kunnen wij een fantastisch beachvolleybalfeest organiseren voor zowel de deelnemers als het publiek. We zijn blij en dankbaar dat Den Haag en coöperatie DELA ons wederom steunen in dit initiatief.’

Kaartverkoop deze week van start

Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk om tickets voor het DELA Beach Open te bestellen.
Het DELA Beach Open vindt plaats in de laatste week van de kerstvakantie en is het leukste vakantie-uitje voor de hele familie. Op de Sportcampus komen topsport en topentertainment samen. Met dj’s, dans, lichtshows en publieksacties wordt gezorgd voor een mooie sfeer in het stadion. Voor kinderen is er de Kids Zone. Hier kunnen ze de hele dag terecht voor sport en activiteiten, games en meer kids fun.

Prijzen van tickets variëren van €5,- tot € 20,-, jeugd tot en met 12 jaar kan alle dagen voor €5,- naar binnen. Toegang tot de kwalificaties op woensdag 3 januari is gratis.