Nieuws

Nieuws

Aftrap DELA EK Beachvolleybal 2018 door toernooidirecteur Reinder Nummerdor

Drievoudig Europees Kampioen beachvolleybal Reinder Nummerdor is benoemd tot toernooidirecteur van het DELA EK Beachvolleybal 2018. Nummerdor had vandaag op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag een ontmoeting met CEV president Aleksandar Boričić en de wethouder Sport van Den Haag Rabin Baldewsingh. Het drietal gaf daarmee de officiële aftrap van het DELA EK Beachvolleybal (vrouwen en mannen) dat van 15 tot en met 22 juli gehouden wordt in Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Apeldoorn.

Opnieuw groot titeltoernooi in Nederland
In 2015 genoten veel Nederlanders van het WK Beachvolleybal in eigen land. Tijdens het toernooi zaten de stadions bomvol en keken ook nog eens meer dan een miljoen mensen live naar de finale Nederland (Nummerdor/Varenhorst) tegen Brazilië op tv. Dat succes smaakte naar meer, en drie jaar later organiseert de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) samen met sportmarketingbureau TIG Sports met het EK Beachvolleybal 2018 opnieuw een groot titeltoernooi. Dit keer is de locatie van de DELA Europese Kampioenschappen Beachvolleybal de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.
 
DELA EK Beach onderdeel van multi-evenement
Het DELA EK Beachvolleybal staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een groot landelijk volleybalevenement waarin drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: Het DELA EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal én het EK volleybal voor jongens onder 20 jaar. Deze drie toernooien worden in dezelfde periode gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.
 
Wethouder Baldewsingh: “Precies waar de Haagse Sportcampus voor bedoeld is”
Wethouder Sport Den Haag Rabin Baldewsingh: “Dit is precies waar de Campus voor bedoeld is, nog geen jaar na de opening laten we ook met dit mooie hoogwaardige multi-evenement zien dat we met internationale evenementen aan allerlei sporttalenten onderdak kunnen bieden. Goed voorbeeld doet goed volgen.”
 
President CEV Aleksandar Boričić onder de indruk van de locaties
President van de CEV Aleksandar Boričić zei: “Met de organisatie van het Europees Kampioenschap Beachvolleybal 2018 bouwt de Nevobo samen met TIG Sports voort op het overweldigende succes van het wereldkampioenschap in 2015. De CEV is met name te spreken over de unieke locaties in Den Haag, Rotterdam, Apeldoorn en Utrecht. Door gerichte samenwerking tussen Nevobo, TIG Sports en de speelsteden wordt beachvolleybal aan een zo groot mogelijke groep mensen gepresenteerd en kunnen de jongere generaties worden geïnspireerd om te participeren binnen onze prachtige sport.”
Gouden historie Nederland op EK Beach
Het DELA EK Beachvolleybal wordt sinds midden jaren negentig jaarlijks georganiseerd. Nederland won vier keer goud bij de heren (Marko Klok en Michiel van der Kuip in 1995 en Reinder Nummerdor en Richard Schuil van 2008 t/m 2010) en twee keer goud bij de dames (Sanne Keizer en Marleen van Iersel in 2012 en Madelein Meppelink en Marleen van Iersel in 2014).
Het DELA EK is voor de atleten van Beachvolleybal Team Nederland hét hoofddoel van 2018.
 
Kaartverkoop gestart!
De kaartverkoop voor het DELA EK Beachvolleybal is gestart op volleybal.nl/tickets