Nieuws

Nieuws

14, 15 en 16 februari: Europa Cup Zaalhockey

De strijd om de Europa Cup Zaal voor dames is dit jaar in Den Haag en wel op 14, 15 en 16 februari in Sportcampus Zuiderpark. De EHF heeft hdm aangewezen om het toernooi te organiseren. De wedstrijden zijn voor het publiek gratis toegankelijk.

Tijdens het toernooi worden er in samenwerking met de gemeente verschillende side events georganiseerd. Hockeyclinics voor kinderen uit diverse scholen in Den Haag, een zaalhockeytoernooi voor de jeugd en er wordt aandacht besteed aan het ParaHockey.

Afgelopen seizoen organiseerde Der Club an der Alster uit Hamburg het belangrijkste Europese clubtoernooi in de zaal. In Duitsland werd de Europa Cup Zaal een prooi voor Laren.

De Gooise club zal de Europese clubtitel niet kunnen verdedigen. Laren verloor de finale om het Nederlands kampioenschap met 2-1 van hdm, dat voor het eerst sinds 1985 weer de landstitel pakte, en daarom Nederland op het Europese toneel vertegenwoordigt. Onder leiding van coach Ivar Knotschke hoopt hdm het derde Nederlandse team in de historie te worden die met de Europese zaaltitel aan de haal gaat.

Deelnemers

Voor Europees succes zal de Haagse ploeg in poule A moeten afrekenen met Club de Campo uit Spanje, het Oekraïense MSC Sumchanka en East Grinstead uit Engeland. In de andere poule treffen het Russische Dinamo Elektrostal, HC Düsseldorfer uit Duitsland, HC Minsk uit Wit-Rusland en het uit Oostenrijk komende SV Arminen elkaar.