Nieuws

Nieuws

100 dagen tot DELA EK Beachvolleybal, WK Zitvolleybal en EK U20 mannen

Top-volleybal komt naar je toe deze zomer. Van 15 tot en met 22 juli 2018 worden, voor het eerst in de historie, maar liefst drie internationale topvolleybaltoernooien gespeeld in zeven Nederlandse steden. Nederland kan in een week lang genieten van het Dela EK Beachvolley, WK Zitvolleybal en EK U20 en alle finales zijn in Den Haag.

Den Haag (Finalestad)
Utrecht
Rotterdam
Apeldoorn (openingsceremonie)

+
Arnhem
Eindhoven
Venlo

Dela EK Beachvolleybal aftelklok onthuld

In de vier steden van het DELA EK Beachvolleybal, Den Haag, Utrecht Apeldoorn en Rotterdam, onthulde de organisatie vandaag op 6 april een grote aftelklok. In Den Haag stond toernooidirecteur Reinder Nummerdor samen met wethouder Baldewsingh bij de Hofvijver waar het immense billboard met de klok van 100 dagen erop werd onthuld.

 

Loting 1 juni
Op 1 juni 2018 vindt de loting voor het EK Beachvolley plaats. Daarna weten we welke teams in welke stad spelen en wordt de poule-indeling bekend gemaakt.

Nederlandse teams die meedoen:
Brouwer/Meeuwsen
Varenhorst/Bouter
Stubbe/Van Iersel
Meppelink/Keizer
Sinnema/Bloem

WK Zitvolleybal in het theater
Het Wereldkampioenschap voor de paralympische Zit-volleyballers komt ook naar Nederland. Het toernooi wordt gespeeld in unieke theaterlocaties.

Locaties WK Zit-Volleybal:
Arnhem Muziektheater
Eindhoven Parktheater
Venlo – Maaspoort Theater
Rotterdam – Nieuwe Luxor
Den Haag (finale) – Sportcampus Zuiderpark

EK U20
Toernooidirecteur Reinder Nummerdor kijkt ernaar uit. “Dit wordt een feest voor het volleybal en voor de fans. Het EK Beachvolleybal is uiteraard het hoogtepunt van deze trilogie. We gaan nog een keer dunnetjes het WK van 2015 overdoen. Destijds stond ik zelf nog in de finale. Dat zal ik nooit vergeten om meerdere redenen. Maar dit keer organiseren we ook een Wereldkampioenschap Zitvolleybal, gespeeld in verschillende theaters in het land en is ook te gek om naar te kijken. En bovendien kan je ook nog genieten van sterren van de toekomst in het EK onder 20.”

Onthulling aftelklok EK Beach Volley (16-22 juli 2018) bij Hofvijver met Reinder Nummerdor en Rabin Baldewsingh. Finale Sportcampus Zuiderpark